Nu ankommer snart båten till Stockholm igen efter en tung tävlingshelg i Finland för min del. Förberedelserna under veckan var kanon och jag kände mig riktigt taggad och förberedd. Proven var riktigt fina och bestod av mycket sand, nydraget och även riktigt mycket sten och jag kände att det skulle passa mig perfekt.

Men lördagen varken började eller slutade som jag tänkt mig. Första provet rullade dock på väldigt bra och jag var endast 6 sekunder från att vinna det provet i min klass, men kände redan efter det provet att kroppen kändes matt och jag hade riktigt ont i magen. Jag rullade på och tänkte att jag skulle komma igång under dagen men det blev bara värre. Redan efter 1 av 3 varv var jag trött, och kände klart och tydligt att kroppen inte var där den brukade. Och det blev inte lättare av att Finland bjöd på årets tuffaste bana med helt brutalt mycket sten, backar och bök på transporterna. I slutet av andra varvet spydde jag 2 gånger på transporten och började ha svårt att fokusera med blicken och insåg då att jag blivit magsjuk, så jag kastade efter mycket om och men in handduken innan en krasch kom. En stor besvikelse och ett riktigt tungt beslut att ta.

Under kvällen började jag känna mig bättre och jag bestämde mig för att starta på söndagen ialllafall. Nu var kroppen som den brukar vara och jag kände mig stark under hela dagen. Dagen rullade på bra men jag var lite tagen av gårdagen, men jag låg runt 6-10 på proven i min klass vilket kändes godkänt med tanke på omständigheterna. Tyvärr vurpade jag rätt hårt på första provet på andra varvet och fick styret i magen och tappade dryga minuten mot mina tidigare tider på det provet. Jag rullade tillslut i mål som 10a i klassen vilket får vara godkänt utifrån omständigheterna.