I helgen som var gick ju första deltävlingen i Europeiska mästerskapen av stapeln i Donoratico, Italien, och det gick väl både upp och ner för min del.

Tävlingen bestod av 3 st prov, ett enduroprov, ett crossprov och ett extremprov, och 3 varv á 55 km skulle köras per dag. Transporterna var fina med en del svårigheter längs varvet.

Enduroprovet var klassiskt italienskt med kuperad terräng, en hel del i bäckar blandat med skogsvägar – ett snabbt och tekniskt prov som tog ca 10 min att köra.
Crossprovet bestod av ett gräsgärde som gick brutalt snabbt, vissa bitar över 100 km/h, och en väldig massa kurvor. Tog ca 9 min att köra.

Extremprovet var mer som ett kortare enduroprov på 4 min, då det inte var några direkta svårigheter. En del sten och bök men annars fint prov.

13170732_10208071300454457_1763373779_o

Lördagen började lite knackigt tycker jag, men satte en godkänd tid på första extremprovet då jag var 6a i klassen. Sen under dagen hittade jag inte riktigt känslan i åkningen och hade väldigt svårt att fokusera, så jag slutade på en besviken 12 plats i klassen. Arrangören hade även satt ut en ont-om-tid-transport, vilket menas att det helt enkelt var väldigt ont om tid på en av transporterna. Transporten tog ca 20 min att köra och vi fick efter varje varv mindre och mindre tid på samma transport. På det sista varvet låg jag på så mycket jag vågade på transporten som bestod av både steniga vägar och stigar, och hade då endast 10 sekunder tills min minut började i tidkontrollen (hade alltså 1 minut och 9 sekunder till godo). Så det var över 2/3 av startfältet som fick tidstillägg för att de var sena in i tidkontrollen.

Jag laddade om mentalt inför dag 2 och det speciella med denna dag var att vi skulle köra enduroprovet och extremen åt motsatt håll mot lördagen, så det var en ny upplevelse. Det visade sig sen att proven var mycket finare åt detta hål vilket var en glad överraskning. Under dag 2 var jag mycket mer fokuserad och körningen stämde bättre, men jag kände ändå att jag inte fick ut allt jag hade. Jag slutade som 7a i klassen, efter att ha tappat 6e platsen på sista provet med 3 sekunder efter en liten vurpa.. Men det var iallafall framsteg från dag 1, både i resultatlistan och mentalt, så till Frankrike är det nya tag!! Jag har inte visat den fart jag vet att jag har så i Frankrike är det topp 5 som gäller!