Det var en hektisk vecka efter Östhammar då förberedelserna inför både Lag-VM och helgens dubbeldagars- SM i Söderhamn stod i fokus, men under torsdagen åkte jag upp till Söderhamn för att börja förberedelserna där. Banan bestod av 4 st sträckor varav 2 st enduroprov, ett crossprov och ett gräsgärde, och skulle köras 4 varv per dag.

Lördagen gick sådär och jag hittade aldrig flytet riktigt förutom på gräsgärdet där jag var 3-4 i klassen varje gång. Jag slutade tillslut på en fjärdeplats i klassen.

Söndagen gick däremot mycket bättre och jag körde betydligt fortare och var med i toppen i klassen under hela dagen. Jag hade en sekundstrid med Oliver Nelson hela dagen om tredjeplatsen men fick tyvärr se mig slagen med 1 sekund efter nästan 2 timmars tävlingstid, vilket såklart var surt men jag är väldigt nöjd med hur jag körde. Körningen släppte äntligen på ”svensk-enduro” och jag körde riktigt bra på gräsgärdet då jag var 9a, 6a, 6a, 7a totalt av alla på de 4a varven. Jag slutade då 4a i klassen och 16 totalt vilket är min klart bästa totalplacering i SM hittills!!

Så grymt gött!!

 

Nu är det bara hem och fixa inför avfärd mot Slovakien & Six Days/Lag-VM imorgon!!